top of page

Βιολογικό πλύσιμο χαλιών - Χρέωση με το κιλό;

Το να διαφοροποιείσαι στην αγορά περιλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Όμως όταν γνωρίζεις ότι αυτή η διαφοροποίηση είναι προς όφελος των πελατών σου, τότε το ρισκάρεις! Έτσι κάναμε και εμείς στα Πλυντήρια Ταπήτων ΗΛΙΟΣ πριν από 3 χρόνια. Διαφοροποιηθήκαμε, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χρεώνουμε το πλύσιμο των χαλιών.


The image displays a red shiny carpet.

Για πάνω από 20 χρόνια, η χρέωση του πλυσίματος των χαλιών γινόταν με το τετραγωνικό μέτρο - όπως γίνεται ακόμη και σήμερα σε όλα τα ταπητοκαθαριστήρια. Σε αυτό το μοντέλο χρέωσης υπάρχουν υποκατηγορίες που αλλάζουν το τελικό ποσό χρέωσης ανάλογα με τον τύπο του χαλιού και με την ποιότητά του.


Όλες αυτές η διαφοροποιήσεις δημιουργούν αναστάτωση και αβεβαιότητα στους πελάτες. Ποιο χαλί θεωρείται "καλοκαιρινό"; Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοκέτας και πλαστικού χαλιού; Δεν θεωρείται δεδομένο ότι ο κάθε πελάτης έχει γνώση σχετικά με την ποιότητα και τον τύπου των χαλιών που έχει στο σπίτι - αυτό που γνωρίζει καλά είναι η αισθητική του αξία!


Πόσες είναι λοιπόν οι φορές που αναρρωτηθήκατε πόσο χρεώνει μια εταιρία τον καθαρισμό των χαλιών σας και ο τιμοκατάλογος που σας παρουσιάστηκε ήταν κάπως έτσι...;


This image displays and price list of the different types of carpets.



Πόσες διαφορετικές χρεώσεις μπορείτε να διακρίνετε σε αυτό τον τιμοκατάλογο; Σε ποια κατηγορία ανήκει το δικό σας χαλί; Έχει τύχει το χαλί σας άνηκε σε διαφορετική ποιοτική κατηγορία από αυτή που πιστεύατε;





Στο πρόβλημα αυτό λοιπόν εμείς βρήκαμε τη λύση - έναν τρόπο χρέωσης ο οποίος λαμβάνει υπ' όψιν όλα τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των χαλιών σας και εξαλείφει την αβεβαιότητα. Αυτή η λύση είναι η χρέωση με το κιλό!


Τώρα για να δούμε, πως θα σας φαινόταν εάν ο τιμοκατάλογος για το πλύσιμο των χαλιών σας φαινόταν κάπως... έτσι;


This image displays the price of the carpet cleaning service. It says single price for all types of carpets 3 euros per kilo.

Ξαφνικά όλα είναι πιο απλά! Ενιαία τιμή για όλους τους τύπους των χαλιών.Τώρα οι μοκέτες, οι φλοκάτες, τα καλοκαιρινά, αλλά και τα χειροποίητα και μεταξωτά χαλιά, έχουν την ίδια τιμή. Εύκολα και γρήγορα, ζυγίζετε και υπολογίζετε!


Όπως είναι φυσικό, από τότε που έχουμε αλλάξει τον τρόπο χρέωσης του πλυσίματος των χαλιών, έχουμε λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το λόγο για τον οποίο το κάναμε και πως το βάρος σχετίζεται την ποιότητα των χαλιών και συνεπώς το κόστος του πλυσίματός τους.


Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η χρέωση αυτή αντανακλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε χαλιού. Τα χαλιά μηχανής, οι μοκέτες και τα συνθετικά χαλιά συνήθως είναι ελαφριά σε βάρος και έτσι η χρέωσή τους είναι χαμηλή. Αντίστοιχα, τα χειροποίητα χαλιά έχουν παχύ πέλος και έτσι ζυγίζουν περισσότερο, το οποίο σημαίνει ότι η χρέωσή τους είναι υψηλότερη. Επιπλέον, το βάρος ενός χαλιού λαμβάνει υπ' όψιν και το μέγεθός του. Όπως είναι φυσικό τα μεγάλα χαλιά ζυγίζουν περισσότερο από τα μικρά και η χρέωση είναι και πάλι ανάλογη. Έτσι στα Πλυντήρια Ταπήτων ΗΛΙΟΣ χρησιμοποιούμε το βάρος ως μονάδα μέτρησης της ποιότητας ενός χαλιού.


Πρωτοπόροι λοιπόν με αυτή την αλλαγή, έχουμε καταφέρει αντάξια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και να προσφέρουμε δίκαιη χρέωση την οποία μπορεί ο κάθε ένας πολύ εύκολα να υπολογίσει πριν την παράδοση των χαλιών του.


Έχετε απορίες ή θέλετε να κλείσετε ραντεβού για να παραλάβουμε τα χαλιά σας; Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!



bottom of page