top of page

Βιολογικός Καθαρισμός: Τι είναι και ποια τα οφέλη του;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε τον όρο "Βιολογικός Καθαρισμός", όμως ξέρουμε πραγματικά τι είναι και σε τι αναφέρεται;



Ο "Βιολογικός Καθαρισμός" κατά κανόνα αφορά την επεξεργασία λυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στη διαδικασία μέσω της οποίας διαχωρίζονται οι μολυσματικές ουσίες από το νερό των λυμάτων, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να περιορίζεται η σπατάλη του νερού.


Πολλές φορές όμως, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "βιολογικός καθαρισμός", αναφερόμαστε στον βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό που απομακρύνει οσμές και επίμονους λεκέδες από τα χαλιά, το σαλόνι και το αυτοκίνητο. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιούνται οι όροι "οικολογικός καθαρισμός και "βιολογικός καθαρισμός" χωρίς διάκριση. Για να δούμε όμως ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών όσο αφορά το πλύσιμο των χαλιών;


Οικολογικός Καθαρισμός: Ο καθαρισμός των χαλιών χαρακτηρίζεται "οικολογικός" όταν στη διαδικασία πλυσίματος χρησιμοποιούνται υποαλλεργικά και βιοδιασπώμενα καθαριστικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.


Βιολογικός Καθαρισμός: Ο καθαρισμός των χαλιών χαρακτηρίζεται "βιολογικός" όταν επιτυγχάνεται η αφαίρεση μέρους ή του συνόλου των ρύπων που είναι επιβαρυντικοί για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως σκόνη, μικρόβια, μύκητες και ακάρεα.


Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός;


  1. Βαθύς καθαρισμός Το βιολογικό πλύσιμο προσφέρει στα χαλιά σας βαθύ καθαρισμό, φρεσκάδα και υγιεινή στο σπίτι σας. Με τη χρήση άφθονου νερού και βιοδιασπώμενων απορρυπαντικών, επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των ουσιών που είναι βλαβεροί για τον άνθρωπο, τα παιδία και τα κατοικίδια. Έτσι, τα χαλιά σας είναι πιο λαμπερά και μοιάζουν σαν καινούρια!

  2. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των χαλιών Είναι γεγονός ότι τα ακάρεα, η σκόνη και οι μύκητες, καταστρέφουν τα χαλιά σας κατα την πάροδο των χρόνων, ειδικά όταν δεν καθαρίζονται συχνά. Ο βιολογικός καθαρισμός, μπορεί να σας εγγυηθεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των χαλιών σας, καθώς καθαρίζει σε βάθος και απομακρύνει όλους τους βλαβερούς μικροοργανισμούς, αναζωογονώντας το χαλί σας! *Συστήνεται να γίνεται επαγγελματικός καθαρισμός τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

  3. Βοηθάει στην αποφυγή αλλεργιών και ασθενειών Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του βιολογικού καθαρισμού είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Είναι γνωστό ότι η σκόνη, τα ακάρεα και οι μύκητες, αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης ασθενειών, όπως αναπνευστικών προβλημάτων, αλλεργιών και δερματίτιδας. Η αποφυγή αυτών είναι εφικτή με τον επαγγελματικό καθαρισμό των χαλιών.


Στα Πλυντήρια Ταπήτων ΗΛΙΟΣ χρησιμοποιούμε αντιαλλεργικά καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Επιπλέον η διαδικασία πλυσίματος που ακολουθούμε αποτελείται από διπλό πλύσιμο χειρός, δίνοντας μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και ανάγκες του εκάστοτε χαλιού.


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι όταν επιλέγετε τις υπηρεσίες των Πλυντηρίων Ταπήτων ΗΛΙΟΣ, είναι δεδομένο ότι θα καθαρίσουμε τα χαλιά σας με βιολογικό/οικολογικό τρόπο.

bottom of page